News

11 May 2018

Fullsatt på Arctic Game Conference 2018

I år lockade norra Sveriges spelkonferens över 250 deltagare. 15 talare föreläste om allt från hur man skapar en framgångsrik spelinkubator till hur du kan finansiera ditt spel.

Den 9 maj hölls andra upplagan av Arctic Game Conference som är norra Norrlands mötesplats för spelutvecklare, studenter, utbildningsanordnare, beslutsfattare och intressenter.I år fanns två spår, Digital Games och Creating Clusters. Lokalen i spelspåret var mestadels full till bredden och konferensen drog 250 deltagare. 
Från tidigare år bytte konferensen lokal till Skellefteå Kraft Arena för att vara nära Nordsken med VIP-visning och masterclasses under efterföljande dagar.Enligt enkäten som skickades ut nyligt uppskattades särskilt att talarna generellt höll väldigt hög klass, tillfället att nätverka och middagen på kvällen. Åsa Roos föreläsning om UX-design var favorit hos många.  

Dagen startade med en diskussion om att lära sig från sina misslyckanden. Tobias Andersson, Turborilla och Patrik Knutsson, Level Eight delade med sig av sina erfarenheter, läs mer om det här.


Vi på Arctic Game Lab är mycket nöjda och glada att så många ville besöka Arctic Game Conference i år. Ännu mer glädjande är att en väldigt stor majoritet kommer tillbaka nästa år, enligt enkäten.