News

25 May 2018

Nu får Boden ytterligare en spelutbildning

Sunderby Folkhögskola tillsammans med Changemaker Education startar ytterligare en spelutvecklingsutbildning, Indiegaming - Spelprogrammering, vid Boden Business park i Sävast. Utbildningen kompletterar den redan befintliga utbildningen Indiespelutvecklare – Speldesign, som tar sin andra årskull till hösten.

Den nya yrkesutbildningen Indiespelutvecklare – Spelprogrammerare är en tvåårig eftergymnasial utbildning på professionell nivå. Eleverna får verktyg och kompetens för att kunna arbeta som indiespelutvecklare med inriktning på spelprogrammering. Utbildningen, som är ny hösten 2018, är framtagen på begäran av och i samverkan med branschen. Under utbildningens gång får deltagarna bland annat lära sig programmering, genomföra årliga studieresor och 20 veckors praktik på spelföretag. Boden har en fördel då man i anslutning till utbildningen kan lösa ett annars vanligt problem – studentboenden.

― Det känns fantastiskt roligt att få välkomna ett till gäng med framtidens entreprenörer till vår nya utbildning Indiegaming -  Spelprogrammering. Den breddar ytterligare vår utbildnings- och kompetensbas vid Boden Business Park. Med en ständig ström av internationella investerare som kommer hit skapas en spännande framtida arena. Det lägger grunden för innovation och entreprenörskap inom, för norra Sverige, nya näringar, säger en entusiastisk Mattias Bergqvist, Boden Business Park i Sävast.

Spelutbildningarna lockar elever från hela landet. Selma Einarsdottir gjorde den längsta flytten, 130 mil från Varberg till Boden.

― Utbildningen håller mycket hög nivå och jag blev väldigt väl omhändertagen med boende ordnat på plats när jag kom. Det gjorde flytten otroligt enkel, säger Selma.