News

23 Feb 2018

Nu släpps första kommersiella spelet från Boden

Boden har nu äntligen fått sitt första spelsläpp. Spelet har gått på export till Spanien och köparen är konsumentorganisationen Facua, en privat motsvarighet till svenska konsumentombudsmannen.

Bakom plattformsspelet Pesadilla en el centro comercial står Formsmedjan med utvecklaren Pablo Castilla i spetsen. Spelet vänder sig till unga konsumenter.  

– I en tid då det är svårare än någonsin för unga människor att navigera bland all information så är detta helt rätt satsning för oss. Vi ser att engagemanget för föreningsliv, i politiken och det traditionella läsandet minskar samtidigt som informationsinhämtningen förändras. I den skärningen så uppstår samtidigt en fara där unga människor går miste om relevant samhällsinformation och tappar således sina lagstadgade rättigheter. Via detta spel som plattform förmedlas kunskap till den relevanta målgruppen som förbättrar och förenklar deras vardag, säger Palle Andersson, VD på Formsmedjan.

Pablo Castilla som utvecklat spelet ”Pesadilla en el centro comercial”  menar att platsen Boden Business Park är helt rätt för lansering, då det var en likartad spelutbildning som la grunden till hans egen kompetens och denna första spelexport från Boden.

– Här lär de sig samma saker just nu, som jag fick lära mig nyss.